GSX-R 1000

€16 999,00 
21% vat incl.
Stock: 
On demand

Specifications

State: 
New
Engine displacement: 
1000 cc
Fuel: 
Petrol
Allowed from driving license: 
A
Color: 
Moto GP-blauw - Mat zwart - Rood of Wit

Promo !!! Tot eind juni 2018 krijgt u de BIV kado van Suzuki !!! = nettoprijs € 14521,-

THE KING IS BACK!

Vandaag herdefinieert de zesde generatie GSX-R1000 de term ‘topprestaties’. Hij belichaamt het levenswerk van Suzuki ingenieurs die gepassioneerd zijn door de GSX-R1000 en zijn plaats in de racegeschiedenis. Mannen en vrouwen die van racen houden, vastberaden om de GSX-R opnieuw zijn rechtmatige troon van Koning van de Sportmotoren te laten bestijgen. Maar bovenal is het natuurlijk een GSX-R. Hij is dus per definitie betrouwbaar en ontworpen om elke rijder te helpen nog beter te worden. De nieuwe GSX-R is het resultaat van 30 jaar dominantie in de racerij - Superbike, Superstock en Endurance - gecombineerd met nieuwe, gepatenteerde MotoGP technologie. Waar wacht je nog op om het circuit te domineren?

Vering
De BPF (Big Piston Front) voorvork van de standaard GSXR-1000 presteert beter dan de vering die standaard op de modellen van concurrerende fabrikanten zit. Het design elimineert de interne cartridge die in conventionele voorvorken gebruikt wordt. De BPF reageert dankzij de efficiënte compressiedemping goed op kleinere hobbels, vooral tijdens hard remmen op het circuit. De Showa monoshock achteraan werkt met een progressieve link, en zowel uitgaande demping als high en low speed compressiedemping zijn instelbaar, net als veervoorspanning en rijhoogte.

Gloednieuw blok
Het nieuwe blok draait hogere toerentallen en levert meer topvermogen, terwijl het ook onderin en in het middengebied blijft uitblinken. Het nieuwe motorblok is een compact lichtgewicht, met een boring en slag van 76 mm x 55,1 mm en een cilinderinhoud van 999,8cc. Suzuki Racing VVT (SR-VVT), Suzuki Exhaust Tuning-Alpha (SET-A), en Suzuki Top Feed Injector (S-TFI) systemen vormen samen het Broad Power System, dat de prestaties bij hoge toerentallen verhoogt zonder dat er onderin en in het middengebied aan ingeboet wordt. Het resultaat is een sterke, lineaire vermogensafgifte en een verbeterde acceleratie doorheen de hele
toerenschaal.

Gloednieuwe look
De nieuwe GSX-R1000 heeft gestroomlijnder en aerodynamischer kuipwerk, voor een betere wendbaarheid. De vorm van het voorste spatbord verhoogt de neerwaartse druk, versoepelt de stroom van verkoelende lucht naar de radiator en zorgt ervoor dat er meer luchtstroom naar de voorste remklauwen geleid wordt. De lijn van de neus naar de achterpartij is vloeiender en eenduidiger geworden. Het frontale oppervlak, waarvan de lijnen werden uitgetekend in de windtunnel, is kleiner geworden en vermindert de luchtweerstandcoëfficiënt. Het kuipwerk is lichter en genereert minder inertie en minder hefboomwerking op het zwaartepunt.

Frame
Het nieuwe frame is compacter en smaller. Twee hoofdsecties werden opgebouwd uit gegoten en gestanst metaal voor een optimale torsiestijfheid. Het nieuwe bolt-on subframe is nu vervaardigd uit vierkante aluminium buizen, een gewichtsbesparing van 38%. De benzinetank werd smaller en gestroomlijnder, waardoor de rijder makkelijker kan gaan verzitten om snel van richting te veranderen op circuit. Tegelijkertijd vindt de rijder nu makkelijker grip met zijn knieën bij hard remmend insturen en vloeit de vorm van de tank naadloos over in het zadel en de achterpartij.

Geavanceerd dashboard
Het lcd-dashboard is helderder en makkelijker af te lezen en omvat zowel S-DMS- als Motion Track TCS-indicatoren, plus een benzinemeter, huidig of gemiddeld benzineverbruik, omgevingstemperatuur, vriestemperatuurwaarschuwing en onderhoudsherinneringen. Voorts zijn er nog een nieuw gepositioneerde en duidelijker zichtbare schakellamp en de gebruikelijke snelheidsmeter, kilometerteller, toerenteller, tripmeter, klokje, laptimer en koelvloeistoftemperatuur.

IMU monitort elke beweging
Het nieuwe, geavanceerde elektronische motormanagementsysteem verwerkt feedback van een Continental Inertial Measurement Unit (IMU) die de beweging en positie van de motorfiets in zes richtingen en over drie assen monitort: Pitch (voorwaartse beweging), Roll (zijwaartse beweging) en Yaw (draaiing om een verticale as). Deze bewegingen van de motorfiets worden in real time gemonitord, waardoor tractie, remmen en bochtengedrag preciezer en efficiënter beheerd kunnen worden. De op de IMU-gebaseerde systemen op de GSX-R1000 zijn het resultaat van doorgedreven engineering, ontwikkeld in de MotoGP.

Verschil tussen de GSX-R1000 en de GSX-R1000R :
De ‘R’ is uitgerust met een Balance Free Suspension, verder is deze (zeer belangrijk !) voorzien van een up+down quickshifter, launch control, een lichtgewicht batterij, en iets anders uitgevoerde LED daglichten.  De R-versie is uitgerust met een semi-actieve elektronische ophanging.
 

Prijs inclusief 2 jaar assistence in België.

Prijzen onder voorbehoud, vraag steeds een offerte in de shop